Iskolánk

Farkasréti Általános Iskola

Cím: 1112. Budapest, Érdi út 2.

Telefon: (061) 319-3408

FAX: (061) 309-5050

Email: info@farkasretisuli.ujbuda.hu

Web: http://farkasret-isi.hu/

 

A Farkasréti Általános Iskola jó levegőjű, csendes, nyugalmat sugárzó, tömegközlekedési eszközökkel (53-as, 8-as autóbuszok, 59-es villamos) könnyen megközelíthető helyen található.

Iskolánkba (8 évfolyam, 24 osztály) jelenleg 560 tanuló jár. Az osztályok átlaglétszáma 23-24 tanuló.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján nyolcadikosaink:

70-75 %-a gimnáziumban, 20-22 %-a szakközépiskolában, 2-3 %-a szakiskolában folytatja tanulmányait.

Általánosságban elmondható, hogy tanító munkánkat a hagyományos, több generáció által már eredményesen alkalmazott módszerek korunkhoz igazított alkalmazása jellemzi.

Az iskolára – a tanított korosztálynak megfelelően – az általános képzés a jellemző. Iskolánkban nincsenek ún. tagozatos vagy speciális osztályok. Az iskola tanulóinak egészét tekintve tapasztalataink szerint ez a gyakorlat mindenképpen pozitív hatású: az osztályok színvonala egységesebb, kevesebb a tanulási-fegyelmezési probléma, nincsen a kiválogatást óhatatlanul követő frusztráció a gyerekeknél és a szülőknél. A speciális érdeklődést, képességeket nem kötelező tanórai foglalkozásokkal, szakkörökkel, tanfolyamokkal, egyéni képességfejlesztéssel, versenyekkel, pályázatokkal, stb. próbáljuk kielégíteni.

2004. szeptemberétől az első osztályosok az új Oktatási Törvény szerint átdolgozott pedagógiai programunk szerint tanulnak. A 2005/06-os tanévtől az alsós tanulók (4. oszt. félévéig) negyedévenként szöveges értékelést kapnak viselkedésükről és tanulmányi munkájukról. Félévkor és a tanév végén az osztálytanítók személyre szóló, részletes véleményt adnak tanítványaik fejlődéséről.

A nevelési elvek, melyeket követni igyekszünk: a másik megértése, mások munkájának megbecsülése, igényesség önmagunkkal szemben, az önfegyelem formálásának szükségessége, a kulturális értékek, hagyományok tisztelete, az egyén és a közösség harmonikus együttélésére törekvés, és általában az emberi civilizáció története során értékállónak mutatkozott értékek, elvek.

1995-98 között a kerületi önkormányzat jelentős korszerűsítést hajtott végre az iskola épületeiben. Az 1931-ben épült iskolarész lebontásra került, helyébe egy teljesen új szárny épült, ahol 3 különböző méretű tornaterem, tanuszoda, 2 nyelvi-terem, fizika-kémia szakterem, biológia-földrajz szakterem, számítástechnika-terem, háztartástan-terem és a könyvtár kapott helyet.

Vélemény, hozzászólás?Farkasréti Általános Iskola
1112. Budapest, Érdi út 2.
Tel.: (061) 319-3408
Fax: (061) 309-5050

Látogassa meg
az iskola honlapját is!TámogatóinkVALDOCCO cukrászda
Bp. V. kerület,
Múzeum krt. 7.
AUGUSZT Pavilon Cukrászda
Bp. XI. kerület,
Sasadi út 190.PartnereinkBudai Sas-hegy Természetvédelmi Terület
Bp. XI. kerület,
Tájék utca 26.


Letölthető kiadvány